/Over Mij
Over Mij 2018-02-06T17:42:40+00:00

Susanne Roerdink, Communicatie Expert en zzp’er bij 053Online

Websites vanaf 2008

Zelf een website maken? Dat leek mij wel interessant. In 2008 maakte ik voor de muziekvereniging waar ik toen bij zat mijn eerste website. Spannend was dat en ontzettend leuk. Zo ontdekte ik de digitale wereld. In mei 2015 studeerde ik succesvol af bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor ‘Digitale Communicatie’. Een opleiding gericht op online communicatie in de brede zin van het woord. Daar leerde ik dat het trouwens lang niet altijd om een mooie of alleen goed werkende website gaat. Alles hangt af van het doel dat je voor ogen hebt met je website. Daardoor is voor mij elke website weer een leuke nieuwe uitdaging. Vanaf februari 2016 tot nu werk ik met veel plezier als zzp’er bij 053Online. Daar maak ik effectieve en authentieke websites voor zzp en mkb.

Levendig communicatieplan

Loopt de communicatie intern of extern niet naar wens? Ad hoc acties werken niet? Ik schrijf met veel plezier een communicatieplan. En dan wel graag eentje die van de plank af komt. Daarbij kijk ik ook vanuit het grote geheel. Een organisatie staat niet los. Het staat midden in de maatschappij, in de wereld. Daarom werk ik het liefst aan een plan waarvan de wereld ook nog eens een beetje mooier wordt. Want een houdbare toekomst, wie wil dit nou niet?

Tijdens mijn studie heb ik meerdere communicatieplannen geschreven. Ik kwam erachter dat dit mij eigenlijk best goed afgaat. Maar ik merk wel, o.a. door mijn ervaring met websites maken, dat een plan zijn beperkingen heeft. Het blijft theorie.

Daarom ben ik het liefst bij de uitvoering van het communicatieplan betrokken. Want ik wil een goede aansluiting met de praktijk zodat het plan ook echt gaat leven. Dat vind ik zelf ook spannend, want de praktijk is nooit 100% voorspelbaar. Maar ik heb wel methoden ontwikkeld om hiermee om te gaan zodat een plan overgaat tot actie en resultaat.

Wat mij beweegt

Met 053Online wil ik niet alleen rondkomen ik wil er ook verschil mee maken. Ik wil het beste, voor de klant en de wereld. Het is mijn missie om samen online communicatie te verduurzamen. Communicatie is misschien niet zo praktisch functioneel zoals eten en een dak boven je hoofd. Maar met oprechte woorden kun je wel warmte geven, inspireren, troosten, hoop geven, motiveren, mooie ideeën delen… De wereld een beetje mooier maken.

Ik geloof dat je samen altijd sterker staat. Daarom nodig ik je graag uit om met mij op LinkedIn te connecten. Ik werk graag voor instellingen en zzp en mkb ondernemers met mooie idealen.

Wat doe ik als ondernemer aan duurzaamheid?

Op mijn eigen authentieke manier wil ik ook meewerken aan een fijne gezonde wereld. Dit doe ik als ondernemer met simpele dingen:

  • Alle afstanden onder de vijftien kilometer fiets ik.
  • Als ik print gebruik ik FSC printpapier.
  • Ik bankier bij de duurzame ASN bank.
  • Op mijn thuiswerkplek maak ik gebruik van groene stroom en CO-2 geneutraliseerd gas van Greenchoice.
  • Jaarlijks compenseer ik, -eigen inschatting- op basis van internetinfo, mijn zakelijke CO-2 uitstoot voor afval, mobiliteit en transport bij TreesforAll.
  • In 2016 heb ik met een klein bedrag RankaBrand gesponsord.
  • Dit jaar (2017) heb ik met een klein bedrag Stichting Kansarme Kinderen Nederland gesponsord.
  • De 053Online website is groen gehosted.
  • Sinds mei 2017 maak ik gebruik van Ecosia. Dit is een zoekmachine die bomen plant met zijn advertentieopbrengsten.
  • Voor elke groene website (nieuw product van 053Online) die ik realiseer laat ik twee boompjes planten door Trees for All.

In 2017 stond de duurzaamheid van mijn thuiswerkplek op de planning. We hebben daarom nu dubbele beglazing, de gaskookplaat is vervangen door een inductieplaat en we hebben een thermostaatkraan op de verwarming op de badkamer zodat die niet continue staat te loeien. Natuurlijk wil ik helemaal van het gas af, maar daar heb ik het budget nu niet voor.

Nu in 2018 ga ik vooral de unieke groene website en de communicatieplannen onder de aandacht brengen zodat mensen online ‘meer groen’ kunnen kiezen.

Websites en communicatieplannen

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan op de pagina over communicatieplannen met een hoog groen en sociaal gehalte voor organisaties met mooie idealen en Unieke Groene websites voor zzp’ers en het mkb.

Of wil je een gratis gesprek? Neem gerust contact op, want ik zet me met plezier in voor organisaties en ondernemers die hun communicatiewensen & idealen willen vervullen.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org