/Over Mij
Over Mij 2017-12-08T13:35:21+00:00

Susanne Roerdink, Communicatie Expert en zzp’er bij 053Online

Websites vanaf 2008

In 2008 maakte ik voor de muziekvereniging waar ik toen bij zat mijn eerste website. Sindsdien ben ik steeds een stapje verder gegaan in de digitale wereld. Eerst autodidactisch en later via een opleiding. In mei 2015 studeerde ik succesvol af bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor ‘Digitale Communicatie’. Vanaf februari 2016 tot nu werk ik als zzp’er bij 053Online. Mijn sterke punt is dat er graag voor zorg dat de website een goed beeld geeft van de klant en het bedrijf. Krachtig een authentiek. En nog steeds geniet ik er van als een klant laat weten dat de website naar wens is, met de juiste uitstraling.

Levendig communicatieplan

Wat ik ook leerde tijdens de opleiding is dat digitale communicatie altijd onderdeel is van een geheel. Ook van de offline wereld. Sterker nog, digitaal is ondersteunend aan de offline wereld. Tenminste dat zou het moeten zijn. Een manier van kijken die mij ontzettend aanspreekt.  Wellicht verklaart dit mijn passie voor duurzaamheid. Want duurzaamheid gaat ook over het grote geheel. Met het schrijven van een communicatieplan kan ik mij optimaal uitleven. Hier essentieel om te kijken vanuit het grote geheel.

Het liefst ben ik bij de uitvoering van het plan betrokken. Want ik wil een goede aansluiting met de praktijk zodat het plan ook echt gaat leven. Dat vind ik zelf ook spannend, want de praktijk is nooit 100% voorspelbaar. Maar ik heb wel methoden ontwikkeld om hiermee om te gaan. En ik hou wel van een uitdaging.

Wat mij beweegt

Met 053Online wil ik niet alleen rondkomen ik wil er ook verschil mee maken. Ik wil het beste, voor de klant en de wereld. Het is mijn missie om samen online communicatie te verduurzamen. Communicatie is misschien niet zo praktisch functioneel zoals eten en een dak boven je hoofd. Maar met oprechte woorden kun je wel warmte geven, inspireren, troosten, hoop geven, motiveren, mooie ideeën delen… De wereld een beetje mooier maken.

Ik geloof dat je samen altijd sterker staat. Daarom nodig ik je graag uit om met mij op LinkedIn te connecten. Ik werk graag voor instellingen en zzp en mkb ondernemers met mooie idealen.

Wat doe ik als ondernemer aan duurzaamheid?

Op mijn eigen authentieke manier wil ik ook meewerken aan een fijne gezonde wereld. Dit doe ik als ondernemer met simpele dingen:

  • Alle afstanden onder de vijftien kilometer fiets ik.
  • Als ik print gebruik ik FSC printpapier.
  • Ik bankier bij de duurzame ASN bank.
  • Op mijn thuiswerkplek maak ik gebruik van groene stroom en CO-2 geneutraliseerd gas van Greenchoice.
  • Jaarlijks compenseer ik, -eigen inschatting- op basis van internetinfo, mijn zakelijke CO-2 uitstoot voor afval, mobiliteit en transport bij TreesforAll.
  • In 2016 heb ik met een klein bedrag RankaBrand gesponsord.
  • Dit jaar (2017) heb ik met een klein bedrag Stichting Kansarme Kinderen Nederland gesponsord.
  • De 053Online website is groen gehosted.
  • Sinds mei 2017 maak ik gebruik van Ecosia. Dit is een zoekmachine die bomen plant met zijn advertentieopbrengsten.
  • Voor elke groene website (nieuw product van 053Online) die ik realiseer laat ik twee boompjes planten door Trees for All.

In 2017 staat de duurzaamheid van mijn thuiswerkplek op de planning. We hebben daarom nu dubbele beglazing en sinds kort is de gaskookplaat vervangen door een inductieplaat. Daarnaast ontwikkel ik in co-creatie een traject voor zzp’ers die met aandacht voor mens & groen, succesvol willen ondernemen.

Websites en communicatieplannen

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan op de pagina over communicatieplannen met een hoog groen en sociaal gehalte voor organisaties met mooie idealen en Unieke Groene websites voor zzp’ers en het mkb.

Of wil je een gratis gesprek? Neem gerust contact op, want ik zet me met plezier in voor organisaties en ondernemers die hun communicatiewensen & idealen willen vervullen.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org